Ervaringen met taalschool Thaidutch4u in Thailand

If you have any plans to move to Holland or if you have already settled there, this is the place to discuss the Inburgeringsexamen ('integration' exam for immigrants), NT2 (Dutch as a second language), and studying at Flemish or Dutch schools and universities.
Post Reply
jacquesN
Nieuwkomer
Posts: 3
Joined: Wed Jul 13, 2011 7:00 pm
Mother tongue: Dutch (Netherlands)

Ervaringen met taalschool Thaidutch4u in Thailand

Post by jacquesN » Wed Jul 13, 2011 7:01 pm

Via deze posting wil ik mijn ervaringen delen met de Taalschool ThaiDutch4u van Hans Toussaint in Thailand.
Mijn partner heeft in mei daar een cursus gevolgd ter voorbereiding van het inburgerings examen wat zij moest afleggen aan de ambassade in Bangkok.
De cursus van 6 weken wordt aangeboden voor 700 euro incl. kost en inwoning. Dit is bijzonder aantrekkelijk geprijsd. Op de website wordt aangegeven dat het slagings percentage 98.8% is. Dit klinkt veel belevond.
Na de start van de cursus bleek al heel snel hoe docent Hans zijn taalschool runt. De cursisten liggen met 4 personen op een kleine kamer en hebben totaal geen privacy. De 16tal huisregels zijn ronduit absurd te noemen. Er wordt 6 dagen in de week lesgegeven, maar op de enige vrije dag mogen de cursisten met goed fatsoen niet weg omdat "Hans dan bang is dat ze niet meer terugkomen".
Verder worden aan de cursisten bijzonder hoge eisen gesteld, en gaat het leerproces of is de uitslag van een proefexamen niet goed genoeg. Dan wordt dit ongenuanceerd teruggekoppeld naar de betreffende partner. En wel op zo'n manier dat mijn partner een "domme kip" was en dislectisch genoemd werd. Het is dat mijn relatie met mijn partner sterk is, ik weet dat er relaties gesneuveld zijn omdat Hans succesvol was in het opjutten van de cursist en haar partner.
Verder om het slagings percentage hoog te houden (laatst bijgewerkt in 2009) probeert Hans de rotte appelen in de klas zo snel mogelijk te lozen. Uiteraard zonder terugbetaling van het resterende lesgeld. Zo heeft hij toch zijn (voor Thaise begrippen) riante inkomen, 8 x 700 eur, per 6 weken. Houdt hij zijn slagingspercentage hoog, immers afvallers doen geen examen via hem. En volgens mij haalt hij ook nog persoonlijke bevrediging uit het afblaffen van de cursisten.
Verder is het bijzondere dat Hans (hij is 7 jaar geleden naar Thailand geemigreed) geen Thais spreekt en dat zijn Thaise vrouw geen woord Nederlands spreekt.
Mijn partner heeft met veel frustraties de cursus afgerond, en is natuurlijk en helaas gezakt voor het examen. Hierna heeft ze een aantal lessen gevoeld aan de taalschool NLB Co. Ltd. in Bangkok waar alles veel prettiger verliep. Met de dag ging haar taalbeheersing vooruit. Wederom examen gedaan en nu in afwachting van de uitslag.

Overigens is er bij Thaidutch4u weer een nieuwe groep gestart en ik heb vernomen dat daar dezelfde taferelen plaatsvinden als met de groep van mijn partner. Tsja aan wie ligt het nu. Niet aan Hans, in alle toonaarden ligt het nooit aan hem.

Ik hoop dat mijn ervaringen waardevol zijn voor nieuwe cursisten die een taalschool in Thaland gaan volgen. Ik raad ook iedereen af om naar Thaidutch4u te gaan.


Groeten

jacquesN
Nieuwkomer
Posts: 3
Joined: Wed Jul 13, 2011 7:00 pm
Mother tongue: Dutch (Netherlands)

Re: Ervaringen met taalschool Thaidutch4u in Thailand

Post by jacquesN » Thu Jul 14, 2011 1:00 am

[Deleted]
Last edited by Bieneke on Tue Aug 09, 2011 3:19 pm, edited 1 time in total.
Reason: Bericht verwijderd: het is niet toegestaan privécorrespondentie te plaatsen zonder toestemming van de/alle auteur(s).

andretreebus
Nieuwkomer
Posts: 1
Joined: Tue Dec 06, 2011 2:07 pm
Country of residence: Netherlands
Mother tongue: Dutch (Netherlands)
Second language: English
Gender: Male

Re: Ervaringen met taalschool Thaidutch4u in Thailand

Post by andretreebus » Tue Dec 06, 2011 2:59 pm

Ik heb inderdaad dezelfde ervaringen met Hans Toussaint van ThaiDutch4U.com in PakChong.
Mijn Thaise vriendin is er 26 november 2011 begonnen met een cursus Nederlands voor 699 euro.
Daarnaast vroeg hij ook nog 300 euro voor het "afhandelen" van het basisexamen inburgering op de ambassade.
Hier heb ik gelukkig nog even mee gewacht.

De dames (al zijn cursisten zijn dames) wordt verboden contact te hebben met het thuisfront in Nederland.
Hij heeft Wifi afgesloten, en hij voert een soort spartaans beleid waar hij zelf blijkbaar erg trots op is.
We zijn nu een week verder en er zijn van de 7 al 2 dames afgevallen.
Je krijgt hele vreemde e-mails van hem, waarin hij aangeeft dat hij wel weet hoe je "een Thai" aan moet pakken.
Waarin hij een beeld schetst van de dame dat ze zou liegen, drinken, zich misdragen, er met de pet naar gooit etc etc.
Ook naar mij toe was hij erg neerbuigend en gaf mij het gevoel van alles verkeerd te hebben gedaan in de voorbereiding die ik met mijn vriendin gedaan heb op de cursus.

Mijn conclusie is:
>> Hans heeft onvoldoende empathisch vermogen en didactische vaardigheden om zich als leraar te kwalificeren
>> Hij is onvoldoende in staat bent geweest om een veilige omgeving voor zijn cursisten te creëren,
>> Hij misbruikt zijn macht en geeft mensen continue het gevoel dat ze dingen verkeerd doen
>> Hij heeft een arrogante houding
>> Hij heeft een splijtende werking op de relatie tussen de Nederlandse man en de Thaise dame

Het is jammer dat ik het verhaal uit de vorige post hier niet kende, ik ben pas gaan Googlen op de naam Hans Toussaint toen het te laat was.
Ik raad iedereen af gebruik te maken van deze instelling ThaiDutch4U.com, en van Hans Toussaint als leraar.

jacquesN
Nieuwkomer
Posts: 3
Joined: Wed Jul 13, 2011 7:00 pm
Mother tongue: Dutch (Netherlands)

Re: Ervaringen met taalschool Thaidutch4u in Thailand

Post by jacquesN » Tue Apr 17, 2012 5:32 am

Met mijn posting van dik een half jaar geleden en Hans T van Thaidutch4u die mij erger dingen dan branden in de hel toewenste, had ik gehoopt dat hij geleerd had van mijn acties.
Helaas en met verdriet in mijn ogen lees ik nu weer dat de docent van Thaidutch4u zijn leven niet gebeterd heeft, sterker nog die vent is lijkt het zich nog absurder gaan gedragen.
Nu het inburgeringsexamen een noodzakelijk kwaad is om een MVV te mogen aanvragen, kan ik mij niet voorstellen dat het de bedoeling van de Nederlandse overheid is dat malafide taalschooltjes hierbij hoogtij kunnen vieren.
Mijn partner en ik hebben gelukkig dit hoofdstuk en deze ellende kunnen afsluiten, toch is het heel triest voor de Thaise heren en mevrouwen en de achterban in Nederland dat zo'n man gewoon vrijuit gaat.
Ik ben benieuwd of hier mede slachtoffers zijn die willen bijdragen een een email naar de Nederlandse ambassade in Bangkok om een negatief advies voor Thaidutch4u aftegeven

User avatar
adappel
Superlid
Posts: 127
Joined: Sun Jan 27, 2008 10:08 pm
Country of residence: Netherlands
Mother tongue: Dutch (Netherlands)
Second language: English
Third language: German
Fourth language: French
Gender: Male
Location: Heemstede
Contact:

Re: Ervaringen met taalschool Thaidutch4u in Thailand

Post by adappel » Tue Apr 17, 2012 12:32 pm

Het is heel triest, maar er is weinig aan te doen.

Sinds de invoering van het MVV-examen op de ambassades (begin 2006) zijn in veel landen veel ter plekke wonende Nederlanders of ex-Nederlanders begonnen met 'geldverdienen' aan de mensen die het examen moeten afleggen. Daar vinden vaak onfrisse praktijken plaats en het verhaal in Thailand staat niet op zich.

In bijna alle gevallen zijn deze 'docenten' op geen enkele manier geschoold en/of deskundig. Zij wonen toevallig ter plekke en maken misbruik van de situatie.
In Marokko bijvoorbeeld is al meteen in 2006 een antropologisch onderzoek gedaan naar deze 'schooltjes'.
---NT2 voor WIB: Het aanbod aan Nederlandse lessen in Noord-Marokko naar aanleiding van de invoering van de 'Wet Inburgering in het Buitenland', Rachel Zuilhof (2006), VU ---
In Thailand worden mensen door personeel van de ambassade naar één taalschool gestuurd, hoewel ik niet weet naar welke taalschool ( en bovendien wordt dit officieel ontkend door de ambassade (zij mogen immers geen particuliere partijen bevoordelen).
In Turkije - toen het examen daar nog verplicht was - is in Ankara zelfs een school opgezet door de Turkse echtgenote van een Nederlands ambassade-medewerker en werden mensen in Ankara steevast 'naar de overkant van de straat' gestuurd, waar deze - totaal niet-opgeleide mevrouw haar taalschool runde.
Op de ambassade in Indonesië is ook een zeer warm contact tussen het ambassade-personeel en het Erasmus-Taalcentrum.
In dit laatste geval is er voor zover ik kan nagaan wel sprake van goedopgeleide docenten.

Ik vermoed/hoop dat in de toekomst toeristenvisa aan buitenlandse partners gemakkelijker verstrekt gaan worden, zodat buitenlandse partners tijdens een toeristisch verblijf in Nederland een deskundig instituut kunnen bezoeken, waar volgens Nederlandse culturele normen en met een Keurmerk gewerkt wordt en waar je in ieder geval als Nederlandse partner meer feeling kunt houden met de lessen en met de manier van lesgeven. Zoiets gaat natuurlijk niet als je buitenlandse partner op een onbereikbaar oord zit: het is heel wat makkelijker om in Amsterdam of Aerdenhout verhaal te halen dan in Bangkok, Marrakesh of Chiang Mai.
Ad Appel

Specialist NT2 examens
Docent NT2
Specialist inburgeringsexamens

Post Reply