Links Voor Gratis Nederlandse Taal Luisterboeken

Recommendations and opinions of books, dictionaries, programs, movies, shows, comedy, video players (region issues), music, websites, courses, where to buy Dutch stuff if you don't live there, etc.
Post Reply
Yvonne.
Lid
Posts: 14
Joined: Wed Apr 03, 2013 8:32 am
Country of residence: Australia
Mother tongue: English (Australia)
Gender: Female
Location: Australia

Links Voor Gratis Nederlandse Taal Luisterboeken

Post by Yvonne. » Tue Apr 09, 2013 10:12 am

Hallo Allemaal

Ik heb een Nederlandse kinderen boekje - Niels Holgerssons Wonderbare Reis door Selma Lagerlof. Het was het favoriete boek van mijn moeder als kind. Toen ik opzoek voor dezelfde (of bijna de zelfde) online ging, heb ik deze links voor gratis luisterboeken ontdekt. Misschien zijn ze ook van belang voor andere studenten hier op het forum.

Tekst - http://www.gutenberg.org/files/29320/29 ... 9320-h.htm
Audio - http://www.booksshouldbefree.com/book/n ... a-lagerlof

Ik heb ze allerbei open op dezefde tijd. Dus kan ik ze samen lezen en luisteren. Prima! Soms is het taal misschien een beetje ouderwets, maar ik vind het nog heel nuttig, interessant en ook goed voor uitspraak.

Voor andere gratis luisterboeken - http://www.booksshouldbefree.com/language/Dutch (alleen audio - geen tekst). Er zijn kinder verhalen op verschillende niveaus en ook boeken voor volwassenen.

Gezellig lezen en luisteren!

Yvonne

P.S. Ik weet dat ik vouten met mijn schrijven heb gemaakt en ik ben echt dankbaar voor je hulp. Er is ook iets dat ik wil echt graag weten - Kan iemand me uitleggen het verschil tussen dezelfde en hetzelfde? Ik wist dat niet toen ik mijn berichtje schreef, dus misschien heb ik het fout. Heeft het iets te doen met "de" woorden en "het" woorden? bv. de man - dezelfde man; het kind - hetzelfde kind ?

Heel veel bedankt!!

User avatar
Quetzal
Retired moderator
Posts: 2173
Joined: Sat Nov 04, 2006 11:51 pm
Country of residence: Belgium
Mother tongue: Dutch (Flanders)
Location: Belgium

Re: Links Voor Gratis Nederlandse Taal Luisterboeken

Post by Quetzal » Tue Apr 09, 2013 7:06 pm

Yvonne. wrote:Hallo Allemaal

Ik heb een Nederlandse kinderboekje - Niels Holgerssons Wonderbare Reis door Selma Lagerlof. Het was het favoriete boek van mijn moeder als kind. Toen ik online op zoek ging voor naar hetzelfde (of bijna de hetzelfde) boek online ging, heb ik deze links voor gratis luisterboeken ontdekt. Misschien zijn ze ook van belang voor andere studenten hier op het forum.

Tekst - http://www.gutenberg.org/files/29320/29 ... 9320-h.htm
Audio - http://www.booksshouldbefree.com/book/n ... a-lagerlof

Ik heb ze allerbei tegelijk(ertijd)open op dezefde tijd. Dus kan ik ze samen lezen en luisteren. Prima! Soms is het de taal misschien een beetje ouderwets, maar ik vind het nog heel nuttig, interessant en ook goed voor mijn uitspraak.

Voor andere gratis luisterboeken - http://www.booksshouldbefree.com/language/Dutch (alleen audio - geen tekst). Er zijn kinderverhalen op verschillende niveaus en ook boeken voor volwassenen.

Gezellig lezen en luisteren!

Yvonne

P.S. Ik weet dat ik fouten met mijn schrijven heb gemaakt en ik ben echt dankbaar voor je hulp. Er is ook iets dat ik wil echt graag wil weten - Kan iemand me uitleggen het verschil uitleggen tussen dezelfde en hetzelfde? Ik wist dat niet toen ik mijn berichtje schreef, dus misschien heb ik het fout. Heeft het iets te doen maken met "de" woorden en "het" woorden? bv. de man - dezelfde man; het kind - hetzelfde kind ?

Heel veel erg bedankt!!
Dag Yvonne,

ja, op Project Gutenberg vind je nog veel leuke zaken, hoewel ze inderdaad allemaal nogal oud zijn, logisch ook - enkel boeken waarvan het auteursrecht vervallen is staan daar.

En klopt, "dezelfde" en "hetzelfde" komen overeen met "de" en "het".

Groetjes,

Quetzal

Post Reply