Page 1 of 1

What langauge should I learn?

Posted: Mon Sep 02, 2013 3:21 pm
by christian Irving
HOII ALEMAAL!! ik heb vandaag een heel belangrijke vraag! ik heb al nederlands geleerd en ik wil ook andere talen leren. ik heb helemaal geen idee wat ik wil leren omdat er zo veel talen zijn die ik mooi vind, ik wilde duits leren maar het lijkt me nu een beetje moeilijk en ik denk dat ik later duits wil leren omdat ik nu nederlands en duits door elkaar zou halen. maar zijn er nog andere europese talen die ook niet heel erg moeilijk zijn.

En zoals jullie misschien al kunnen zien ik ben niet helemaal klaar met nederlands maar ik ben van plan om nederlands in de volgende zes maanden vloeind te leren spreken. ik spreek nu B2 volgens mij en ik ben dan op de C1 niveu en daarna met oefining spreek Ik C2, maar wat zijn talen die julllie leuk vinden maar die ook niet erg moeilijk zijn?
Bedanktttt!!!!(Mijn eerste taal is engels)

Ik wil ook toevoegen dat ik romaanse talen niet heel erg leuk vind. :D

Re: What langauge should I learn?

Posted: Mon Sep 02, 2013 6:02 pm
by Joke
Als je een Europese taal wilt leren maar geen Germaanse om verwarring met het Nederlands te voorkomen en niet van Romaanse talen houdt, lijkt me een Slavische taal het meest voor de hand liggen. Bijvoorbeeld Russisch, Pools, Tsjechisch of Bulgaars.
Natuurlijk zijn er ook nog talen in Europa die niet bij die drie grote groepen horen. Daarvan zijn Fins, Hongaars en Grieks waarschijnlijk wel de grootste.
Is er misschien een land dat je interessant vind om een keer te bezoeken? Dan is dat misschien een goed uitgangspunt.

Als je erg van talen leren houdt, vind je deze website misschien ook wel leuk om te lezen: http://www.fluentin3months.com/

Groetjes,
Joke

Re: What langauge should I learn?

Posted: Mon Sep 02, 2013 9:24 pm
by BrutallyFrank
Fries

Re: What langauge should I learn?

Posted: Mon Sep 02, 2013 9:55 pm
by Vilmos
BrutallyFrank wrote:Fries
Limburgs...

Afrikaans is als Nederlandstalige ook altijd wel grappig, maar verwarring treedt er dan ongetwijfeld op.

Re: What langauge should I learn?

Posted: Mon Sep 02, 2013 11:08 pm
by Quetzal
Als je iets niet te moeilijks wilt, maar geen Duits en geen Romaanse talen, dan zou je misschien best iets Scandinavisch kunnen nemen, Zweeds of Noors misschien.

Joke's suggesties zijn ook leuk, maar niet zo gemakkelijk denk ik. Iers (of Welsh of Scots Gaelic of Bretoens), Maltees, Baskisch, Lets of Litouws, zijn ook nog interessant, maar waarschijnlijk zelfs nog moeilijker.

Qua combinatie van nuttig en niet te moeilijk denk ik dat de grote Romaanse talen de logische keuzes zijn: Italiaans, Spaans of Frans.

Re: What langauge should I learn?

Posted: Mon Sep 02, 2013 11:53 pm
by christian Irving
Ik denk dat je gelijkt hebt het zou heel erg gaaf zijn om zeg maar zweeds te kunnen spreken!!! en fries is volgens mij veel te klein. ik wil duits leren maar gewoon over een paar jaar, omdat ik over 4 of 5 jaar zo goed nederlands ga kunnen spreken dat het onmogelijk zou zijn om het met duits door elkaar te halen, en russisch lijkt me ook heel erg leuk!!! maar heel moeilijk, maar ik moet gewoon accepteren dat veel talen moeilijker dan nederlands zijn hahaha maar bedankt voor de reacties iedereen!!!!!!!!!!!!!!!!!! great recommendations!!! :D

Re: What langauge should I learn?

Posted: Tue Sep 03, 2013 12:01 am
by christian Irving
fluent in three months is wel een geode website maar die man vind ik wel een beetje irritant omdat hij ... laat maar ahhaha

Re: What langauge should I learn?

Posted: Tue Dec 09, 2014 8:11 am
by adamsouth07
I want to learn French language and also swimming to

Re: What langauge should I learn?

Posted: Tue Dec 09, 2014 9:58 am
by BrutallyFrank
adamsouth07 wrote:I want to learn French language and also swimming to
We don't speak French and we do have a lot of water in The Netherlands ... maybe you could search for a French correspondence course in swimming :D

Re: What langauge should I learn?

Posted: Tue Dec 09, 2014 4:41 pm
by ngonyama
GĂ idhlig! http://www.learngaelic.net/sol/

Tha e snog!