Inburgering exam examples: Short Stories / Verhalen navertel

NT2 is 'Nederlands als Tweede Taal' or 'Dutch as a second language. 'Inburgering' is 'integration'. Many people who settle in the Netherlands have to do the 'inburgeringsexamen' or 'Staatsexamen NT2'. In this subforum, you can ask questions about this exam. If you have already done the exam, you are warmly invited to share your experience with us!
Post Reply
bandida33
Lid
Posts: 6
Joined: Wed Feb 27, 2008 5:15 pm
Mother tongue: Spanish
Second language: English (Australia)
Third language: Portuguese
Fourth language: Dutch (Netherlands)
Gender: Female

Inburgering exam examples: Short Stories / Verhalen navertel

Post by bandida33 » Wed Feb 27, 2008 5:50 pm

1. Fred reed naar huis. Hij was niet blij, want het gesprek met de laatste klant was niet zo goed verlopen. Fred had geen goede indruk op de klant gemaakt. Die zou vast niets van hem willen kopen. Toen hij de sleutel in het slot stak, besefte Fred dat hij ook nog zijn tas bij de klant had laten staan'

2. De Minister heeft gisteren gezegd dat het goed is als kinderen op scholen het Wilhelmus kennen. Hij wilt kijken of kinderen misschien wel verplicht het volkslied moeten leren op school. De minister denkt namelijk dat als kinderen het volkslied kennen, ze ook meer geïntereseerd raken in geschiedenis. En dat ze meer willen weten over wat er in de maatschappij gebeurt.

3. In Engeland zijn nog zeker 10.000 koffers zoek! Een week geleden dacht de Engelse politie dat terroristen aanslagen gingen plegen. Veel vliegtuigen mochten niet vertrekken. Op het vliegveld van Londen kregen duizenden reizigers te maken met enorme vertragingen en raakten veel mensen hun bagage kwijt. Maar na een week zoeken er dus nog steeds veel koffers zoek.


4. Een man uit België had op een nacht een droom dat hij de lotterij ging winnen. In zijn droom kwam zelfs het getal voorbij van zijn winnende lot: 2,6,9,11,40,41. Zes jaar lang speelde hij mee met de lotterij in België, maar won bijna niets. Tot nu. Want opeens viel hij wel in de prijzen. Geen klein prijsje, maar de man won maar liefst 410.000 euro! In een Belgische krant zegt de man: "Dromen zijn geen bedrog".

5. Een 20-jarige inwoner uit Tiel is woensdagnacht gearresteerd na een inbrak in een woning. De bewoner hoorde een harde klap, gevolgd door pianospel. Toen hij ging kijken, trof hij een rommel aan in zijn woonkamer en een man die piano speelde. Dat meldt de politie donderdag. De dief had spullen van de bewoner in zijn zaken gedaan. De volgende ochtend vertelde de dief dat hij zich niets meer kon herrineren omdat hij tevell gedronken had.

Post Reply