echtgenote naar nederland

NT2 is 'Nederlands als Tweede Taal' or 'Dutch as a second language. 'Inburgering' is 'integration'. Many people who settle in the Netherlands have to do the 'inburgeringsexamen' or 'Staatsexamen NT2'. In this subforum, you can ask questions about this exam. If you have already done the exam, you are warmly invited to share your experience with us!
Post Reply
johnny
Nieuwkomer
Posts: 1
Joined: Wed Mar 04, 2009 4:49 am
Country of residence: Thailand
Mother tongue: Dutch (other)
Gender: Male

echtgenote naar nederland

Post by johnny » Wed Mar 04, 2009 5:14 am

heeft iemand ervaring met het over laten komen van echtgenoot of echtgenote naar nederland? mijn vrouw is thaise,momenteel wonen wij in thailand maar over een paar weken ga ik terug naar nederland. het is de bedoeling om zo snel mogelijk weer samen te zijn. er zijn meerdere cursus aanbieders hier in thailand maar als iemand goede ervaringen heeft opgedaan met 1 hiervan hoor ik het graag. zojuist de site van IND bezocht maar daar word ik niet echt veel wijzer van.graag zou ik wat praktijkvoorbeelden horen van mensen die het hele traject al achter zich hebben. dan bedoel ik het taal gedeelte maar ook de MVV procedure en de daarbij horende documenten en vereisten. bij voorbaat dank. john.

User avatar
Bieneke
Site Administrator
Posts: 1966
Joined: Wed Aug 10, 2005 10:18 pm
Country of residence: Netherlands
Mother tongue: Dutch (Netherlands)
Second language: English
Gender: Female
Location: Maastricht

Re: echtgenote naar nederland

Post by Bieneke » Wed Mar 04, 2009 11:13 am

Beste Johnny,

Hoewel verschillende forumleden hier wel ervaring mee hebben, denk ik dat je meer lotgenoten (en expertise) treft op:

- http://www.buitenlandsepartner.nl
- http://www.mixed-couples.nl ==> geeft me momenteel een foutboodschap, maar ik kan me niet voorstellen dat dit grote forum niet meer bestaat.

Veel succes!
Bieneke

Post Reply