Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

NT2 is 'Nederlands als Tweede Taal' or 'Dutch as a second language. 'Inburgering' is 'integration'. Many people who settle in the Netherlands have to do the 'inburgeringsexamen' or 'Staatsexamen NT2'. In this subforum, you can ask questions about this exam. If you have already done the exam, you are warmly invited to share your experience with us!
Post Reply
pieter.gr
Lid
Posts: 8
Joined: Sun Nov 23, 2008 6:58 pm
Location: Amsterdam, Nederland

Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Post by pieter.gr » Tue May 19, 2009 1:23 am

Goedenavond allemaal.

In februari vloog ik naar Nederland om het NT2-II examen te doen. Ik heb voor de onderdelen lezen, schrijven en spreken geslaagd maar helaas kreeg ik 496 punten in het luisteren examen. Luisteren is een probleem voor mij, omdat ik momenteel in Griekenland woon, dus kan ik niet genoeg mijn luistervaardigheid oefenen. Een week geleden reisde ik nogeens naar Nederland om het luisteren examen te doen. Ik denk dat ik voor het examen nog eens ga zakken! Is er een beperkt aantal keren dat iemand kan het NT2-II examen doen, of kan men het examen doen zoveel keren als het nodig is om te slagen? In juli kom ik naar Nederland te wonen en ik zal nog eens eind juli proberen.

Ik dank jullie bij voorbaat en sorry voor mijn fouten, het is 3:23am! :)

User avatar
Bieneke
Site Administrator
Posts: 1966
Joined: Wed Aug 10, 2005 10:18 pm
Country of residence: Netherlands
Mother tongue: Dutch (Netherlands)
Second language: English
Gender: Female
Location: Maastricht

Re: Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Post by Bieneke » Tue May 19, 2009 3:12 pm

Hallo Pieter,

Ik vond het antwoord op je vraag hier: http://www.expertisecentrumnt2.nl/staat ... ten.asp#23
Expertisecentrum NT2 wrote:Hoe vaak mag men per jaar deelnemen aan het Staatsexamen?

antwoord:

1. In principe heb je op jaarbasis 42 kansen. Je kunt bijna elke week examen doen.

2. Als je je eenmaal hebt ingeschreven voor deelname, dan gaat het anders. Je moet je eerst aanmelden, geld betalen etc. en dan krijg je een bevestiging (een oproep). Dat alles duurt meestal 4 tot 5 weken. Als je het examen hebt afgelegd, krijg je de uitslag na ongeveer 6 weken. Samen 10 weken ongeveer. Ben je voor een onderdeel of meerdere gezakt, dan kun je je weer opgeven voor een nieuwe deelname. Is er volop plek, dan gaat er dus weer opnieuw een cyclus in van ongeveer 10 weken, Als je steeds blijft zakken en je geeft je steeds onmiddellijk weer op en er is dan ook steeds plek voor jou, dan zou je maximaal 4 keer per jaar examen kunnen doen.
Toch knap hoor, dat je nog zulke goede zinnen in het Nederlands kunt schrijven om half vier 's ochtends! Ik heb je foutjes verbeterd; als je vragen hebt, stel ze maar.
pieter.gr wrote:Goedenavond allemaal.

In februari vloog ik naar Nederland om het NT2-II examen te doen. Ik heb ben voor de onderdelen lezen, schrijven en spreken geslaagd maar helaas kreeg ik 496 punten in voor het luisteren examen ('luisterexamen' of 'examen luisteren'). Luisteren is een probleem voor mij, omdat doordat ik momenteel in Griekenland woon, dus kan ik niet genoeg mijn luistervaardigheid oefenen. Een week geleden reisde ik nog eens naar Nederland om het luisteren examen te doen. Ik denk dat ik nog eens (beter: nogmaals, weer) voor het examen nog eens ga zakken! Is er een beperkt aantal keren dat iemand kan het NT2-II examen kan doen, of kan men het examen doen zoveel keren als het nodig is (zo vaak als nodig, zo veel keer als nodig --> we zeggen meestal 'als nodig' in plaats van 'als het nodig is') om te slagen? In juli kom ik naar in Nederland te wonen en ik zal het nog eens eind juli nog eens proberen.

Ik dank jullie bij voorbaat en sorry voor mijn fouten, het is 3:23am!
Dat is een hele uitdaging: je op het NT2-II-examen voorbereiden vanuit het buitenland. Ik vind het heel knap dat je voor drie onderdelen bent geslaagd!

Je kunt je luistervaardigheid goed oefenen op het internet. Op http://www.uitzendinggemist.nl kun je Nederlandse televisieprogramma's bekijken en http://www.nederland.fm geeft een overzicht van Nederlandse radiozenders die je op het internet kunt beluisteren. Op http://www.2bdutch.nl vind je Nederlandstalige videoclips met ondertiteling.
Bieneke

pieter.gr
Lid
Posts: 8
Joined: Sun Nov 23, 2008 6:58 pm
Location: Amsterdam, Nederland

Re: Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Post by pieter.gr » Tue May 19, 2009 10:46 pm

Veel dank, Bieneke, ook voor je komplimenten! Deze informatie vind ik erg nuttig! I heb voor het NT2-II luisterexamen op 16 juli ingeschreven. Als ik voor het examen van vorige week al geslaagd ben, dan doe ik het examen in juli niet, anders heb ik nog een kans voordat ik in september naar de universiteit (UvA) kan beginnen met studeren.

Dank je ook voor de links, sommige keer per week, als ik genoeg tijd heb, bezoek ik http://www.nederland.fm en http://www.nederland.tv, maar wonen en werken in een omgeving waar iedereen Grieks spreekt helpt niet :).

bellus
Lid
Posts: 6
Joined: Mon Jul 14, 2008 12:41 pm
Location: Zwolle, Netherland

Re: Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Post by bellus » Fri Jul 17, 2009 10:04 am

Hallo Pieter,

Ik vind het heel knap dat je drie onderdelen op een keer gehald heb, terwijl je in Griekeland woont. Je zou het onderdeel luisteren ook makkelijk halen als je maar een stuk meer oefening doen, denk ik.

Ik ga zelf begint september alle onderdelen van programma II doen, daarvoor heb ik me ingeschreven. Moedig he... maar ik vind het een beetje spannend. Ik heb een paar maanden les gevolgd dus ik ben hoopvol dat het mij zou lukken.

Zijn er ook andere mensen in het septembertrein?

johanlaterman
Nieuwkomer
Posts: 2
Joined: Fri Jul 30, 2010 7:12 pm
Country of residence: Netherlands
Mother tongue: Dutch (other)

Re: Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Post by johanlaterman » Fri Jul 30, 2010 7:14 pm

Ik luister ook naar http://www.nederlandseradio.com , wat minder reclame

klaasback
Nieuwkomer
Posts: 2
Joined: Sat Sep 17, 2011 8:34 am
Mother tongue: Dutch (other)

Re: Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Post by klaasback » Sat Sep 17, 2011 8:37 am

Ik luister vaak naar http://www.onlineluisteren.nl, deze site heeft ook veel regionale radiozenders.

Post Reply