RSS RSS   Frequently Asked Questions FAQ   Kwebbelhoekje Chat   View the advanced search options Search   Register Register   Login Login   Exercise Exercise
  Change font size Print view It is currently April 20th, 2014, 9:56 pm    
 

Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

NT2-II, examen

NT2 is 'Nederlands als Tweede Taal' or 'Dutch as a second language. 'Inburgering' is 'integration'. Many people who settle in the Netherlands have to do the 'inburgeringsexamen' or 'Staatsexamen NT2'. In this subforum, you can ask questions about this exam. If you have already done the exam, you are warmly invited to share your experience with us!

Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Postby pieter.gr » May 19th, 2009, 1:23 am

Goedenavond allemaal.

In februari vloog ik naar Nederland om het NT2-II examen te doen. Ik heb voor de onderdelen lezen, schrijven en spreken geslaagd maar helaas kreeg ik 496 punten in het luisteren examen. Luisteren is een probleem voor mij, omdat ik momenteel in Griekenland woon, dus kan ik niet genoeg mijn luistervaardigheid oefenen. Een week geleden reisde ik nogeens naar Nederland om het luisteren examen te doen. Ik denk dat ik voor het examen nog eens ga zakken! Is er een beperkt aantal keren dat iemand kan het NT2-II examen doen, of kan men het examen doen zoveel keren als het nodig is om te slagen? In juli kom ik naar Nederland te wonen en ik zal nog eens eind juli proberen.

Ik dank jullie bij voorbaat en sorry voor mijn fouten, het is 3:23am! :)
pieter.gr
Lid
 
Posts: 8
Joined: November 23rd, 2008, 6:58 pm
Location: Amsterdam, Nederland

Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Sponsor


Do not like ads? Register for free and view this forum without ads.
Sponsor
 

Re: Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Postby Bieneke » May 19th, 2009, 3:12 pm

Hallo Pieter,

Ik vond het antwoord op je vraag hier: http://www.expertisecentrumnt2.nl/staat ... ten.asp#23

Expertisecentrum NT2 wrote:Hoe vaak mag men per jaar deelnemen aan het Staatsexamen?

antwoord:

1. In principe heb je op jaarbasis 42 kansen. Je kunt bijna elke week examen doen.

2. Als je je eenmaal hebt ingeschreven voor deelname, dan gaat het anders. Je moet je eerst aanmelden, geld betalen etc. en dan krijg je een bevestiging (een oproep). Dat alles duurt meestal 4 tot 5 weken. Als je het examen hebt afgelegd, krijg je de uitslag na ongeveer 6 weken. Samen 10 weken ongeveer. Ben je voor een onderdeel of meerdere gezakt, dan kun je je weer opgeven voor een nieuwe deelname. Is er volop plek, dan gaat er dus weer opnieuw een cyclus in van ongeveer 10 weken, Als je steeds blijft zakken en je geeft je steeds onmiddellijk weer op en er is dan ook steeds plek voor jou, dan zou je maximaal 4 keer per jaar examen kunnen doen.Toch knap hoor, dat je nog zulke goede zinnen in het Nederlands kunt schrijven om half vier 's ochtends! Ik heb je foutjes verbeterd; als je vragen hebt, stel ze maar.

pieter.gr wrote:Goedenavond allemaal.

In februari vloog ik naar Nederland om het NT2-II examen te doen. Ik heb ben voor de onderdelen lezen, schrijven en spreken geslaagd maar helaas kreeg ik 496 punten in voor het luisteren examen ('luisterexamen' of 'examen luisteren'). Luisteren is een probleem voor mij, omdat doordat ik momenteel in Griekenland woon, dus kan ik niet genoeg mijn luistervaardigheid oefenen. Een week geleden reisde ik nog eens naar Nederland om het luisteren examen te doen. Ik denk dat ik nog eens (beter: nogmaals, weer) voor het examen nog eens ga zakken! Is er een beperkt aantal keren dat iemand kan het NT2-II examen kan doen, of kan men het examen doen zoveel keren als het nodig is (zo vaak als nodig, zo veel keer als nodig --> we zeggen meestal 'als nodig' in plaats van 'als het nodig is') om te slagen? In juli kom ik naar in Nederland te wonen en ik zal het nog eens eind juli nog eens proberen.

Ik dank jullie bij voorbaat en sorry voor mijn fouten, het is 3:23am!


Dat is een hele uitdaging: je op het NT2-II-examen voorbereiden vanuit het buitenland. Ik vind het heel knap dat je voor drie onderdelen bent geslaagd!

Je kunt je luistervaardigheid goed oefenen op het internet. Op http://www.uitzendinggemist.nl kun je Nederlandse televisieprogramma's bekijken en http://www.nederland.fm geeft een overzicht van Nederlandse radiozenders die je op het internet kunt beluisteren. Op http://www.2bdutch.nl vind je Nederlandstalige videoclips met ondertiteling.
Bieneke
User avatar
Bieneke
Site Administrator
 
Posts: 1946
Joined: August 10th, 2005, 10:18 pm
Location: Maastricht
Country of residence: Netherlands
Mother tongue: Dutch (Netherlands)
Second language: English
Gender: Female

Re: Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Postby pieter.gr » May 19th, 2009, 10:46 pm

Veel dank, Bieneke, ook voor je komplimenten! Deze informatie vind ik erg nuttig! I heb voor het NT2-II luisterexamen op 16 juli ingeschreven. Als ik voor het examen van vorige week al geslaagd ben, dan doe ik het examen in juli niet, anders heb ik nog een kans voordat ik in september naar de universiteit (UvA) kan beginnen met studeren.

Dank je ook voor de links, sommige keer per week, als ik genoeg tijd heb, bezoek ik http://www.nederland.fm en http://www.nederland.tv, maar wonen en werken in een omgeving waar iedereen Grieks spreekt helpt niet :).
pieter.gr
Lid
 
Posts: 8
Joined: November 23rd, 2008, 6:58 pm
Location: Amsterdam, Nederland

Re: Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Postby bellus » July 17th, 2009, 10:04 am

Hallo Pieter,

Ik vind het heel knap dat je drie onderdelen op een keer gehald heb, terwijl je in Griekeland woont. Je zou het onderdeel luisteren ook makkelijk halen als je maar een stuk meer oefening doen, denk ik.

Ik ga zelf begint september alle onderdelen van programma II doen, daarvoor heb ik me ingeschreven. Moedig he... maar ik vind het een beetje spannend. Ik heb een paar maanden les gevolgd dus ik ben hoopvol dat het mij zou lukken.

Zijn er ook andere mensen in het septembertrein?
bellus
Lid
 
Posts: 6
Joined: July 14th, 2008, 12:41 pm
Location: Zwolle, Netherland

Re: Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Postby johanlaterman » July 30th, 2010, 7:14 pm

Ik luister ook naar http://www.nederlandseradio.com , wat minder reclame
johanlaterman
Nieuwkomer
 
Posts: 2
Joined: July 30th, 2010, 7:12 pm
Country of residence: Netherlands
Mother tongue: Dutch (other)

Re: Hoeveel keren kan ik het NT2-II examen doen?

Postby klaasback » September 17th, 2011, 8:37 am

Ik luister vaak naar http://www.onlineluisteren.nl, deze site heeft ook veel regionale radiozenders.
klaasback
Nieuwkomer
 
Posts: 2
Joined: September 17th, 2011, 8:34 am
Mother tongue: Dutch (other)


Return to NT2-examen & Inburgering

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron